Vegán Ázsia - gluténmentes ÉLMÉNYFŐZÉS és VACSORA
Izgalmas színek, változatos zöldségek, rizsek, tészták, illatos fűszerek, pikáns fogások – egy fergeteges este új, gluténmentes receptekkel, örömteli alkotás és találkozás új emberekkel!
|
Izgalmas színek, változatos zöldségek, rizsek, tészták, illatos fűszerek, pikáns fogások – egy fergeteges este új, gluténmentes receptekkel, örömteli alkotás és találkozás új emberekkel!
Izgalmas színek, változatos zöldségek, rizsek, tészták, illatos fűszerek, pikáns fogások – egy fergeteges este új, gluténmentes receptekkel, örömteli alkotás és találkozás új emberekkel!
Miért pont ez a tematika?
Kovács Zoltán kreatív séfünk válasza:
“Ami a leginkább közel áll hozzám a konyhában, az az ázsiai ízvilág. Izgalmas színek, változatos zöldségek, rizsek, tészták, illatos fűszerek, pikáns fogások jellemzik kivétel nélkül ezt a tájegységet. Vietnám, Thaiföld, Kína, India, Japán, Indonézia, Korea, csak hogy a legismertebbeket említsem. Ezen országok régi tradíciója a húsmentes étkezés.
Pikkpakk össze lehet dobni, ha hirtelen kell villantani valamit.
Néhány alapanyag jó, ha van otthon készleten, pl. rizstészta, tofu, fűszerek, jázminrizs…, egy currypasztát is érdemes tartani, elég sok mindenbe passzol. Ráadásul itt ma minden gluténmentes is lesz.
Ha megtetszett a kedvcsinálóm, és szeretnéd velem elsajátítani az alapokat, akkor várlak szeretettel egy fergeteges estére, ahol gyakorlunk és tanulunk egymástól, új emberekkel ismerkedünk, és egy közös vacsorát is elköltünk együtt.”
PROGRAM:
- anyagismeret, beszerzési források
- főzéselméleti alapismeretek
- gyakorlati módszerek
- vágástechnikák
- egyéb konyhatechnológiai eljárások
- egyéni és csoportos előkészítés, főzés
- közös vacsora
MENÜ*:
Kókuszkrémes vöröslencseleves
Vietnámi rizslaptekercs mogyorómártással
Szecsuáni zöldséges tofuragu jázminrizzsel
Pad thai – ázsiai rizstészta
Thai zöldséges sült rizs
Tápióka puding mangóöntettel
Kínaikel-saláta
* A menü változtatásának jogát fenntartjuk!
Miért válaszd a napfényes főzőworkshopokat?
- szabadon alkothatsz, hibázhatsz
- bátorságot nyersz a kísérletezéshez
- oldott, vidám hangulat, az új ötletekre fogékony légkör
- az este során folyamatos kérdezz-felelek.
Hívd el a barátaidat, ismerőseidet, csapatépítőnek is kiváló program!
IDŐPONT: 2025. 02. 19. szerda, 17:00-21:00
A részvételi díj tartalmazza az alapanyagok költségét és az ételek nyomtatott receptjét.
HELYSZÍN: NAPFÉNYES RENDEZVÉNYTEREM, V. Curia u. 2.
A workshop szakmai vezetője, Kovács Zoltán, a Napfényes Étterem kreatív vegán séfje:
- 16 éve a Napfényes Étterem, Közép-Európa legnépszerűbb vegán à la carte éttermének konyhavezetője
- 2010 óta évente több alkalommal tart tanfolyamot nektek
- gasztronómiai műsorok visszatérő vendége a közmédiában
- a Napfényes Vegánséf YouTube csatorna alapítója közel 21 000 feliratkozóval, 200 videóval
A workshopra való jegyvásárlás kizárólag előzetesen lehetséges online, vagy személyesen a Napfényes Étteremben (1053 Bp., Ferenciek tere 2. (Veres Pálné – Curia u. sarok, nyitva: 11:30 – 21:00).
Az előre megvásárolt jegyek visszaváltása kizárólag akkor áll módunkban, ha a rendezvény vis maior vagy a nem elegendő létszám miatt elmarad.
Korhatár: 15 év
Létszám: minimum 7 fő, max. 18 fő.
„Több mint 15 éve tértem át vegán életmódra, és azóta a szervezetemet sokkal természetesebbnek, tisztábbnak, könnyebbnek érzem. Hivatásos szakácsként is kihívást jelentett az áttérés az új alapanyagokra, azok változatos és ízletes elkészítésére. Kitartásomban mély elhatározásom segített és adott erőt a folytonos megújuláshoz, és tudom, hogy eddigi életem egyik legmeghatározóbb, legbölcsebb döntése volt a teljes szemléletváltás az életmód és a konyhaművészet terén.
A szakács vizsgát a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában tettem le 1992-ben, majd ugyanitt megszereztem a cukrász és felszolgáló képesítést is. Ezt követően pedig a KVIF Vendéglátó Szakmenedzser felsőfokú képzést is elvégeztem.
2008 óta irányítom a Napfényes Étterem konyháját, amely folyamatos fejlődésre, változásra ösztönöz.
2010 óta tartok rendszeresen főzőtanfolyamokat, workshopokat, és hívnak élő televíziós műsorokba bemutató főzésre, kóstoltatásra, ez idáig több mint 100 alkalommal.
3 éves a Napfényes Vegánséf YouTube-csatorna, ahol pedig 170 receptvideó áll mindenki rendelkezésére.
Munkatársaimmal, barátaimmal azért dolgozunk, hogy minél több emberhez eljusson a vegán szemlélet, és megtapasztalják a tiszta növényi táplálkozás előnyeit. Igyekszünk úgy elkészíteni az ételeket, hogy azok gasztronómiai élményt nyújtsanak, emellett egészségesek és táplálóak is legyenek.
Fontos, hogy mindannyian, akik a Napfényes Étteremben dolgozunk, legalább a vegetárius életmódot követjük, mert hisszük, hogy így válhatunk igazán hitelessé és követendővé a világban.”
SZERETETTEL VÁRUNK!
Kovács Zoltán és a Napfényes Főzőworkshopok munkatársai
tétel a kosárban
összesen:
Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
Hírek, cikkek, információk
Letölthető anyagok
Sikeres fogantatás - ingyenes e-bookKalkulátorok
Terhességi kalkulátor és szülés kalkulátor Ovulációs kalkulátor BMI; testtömeg-index kalkulátor Babaméret kalkulátor Magzat méret kalkulátor Babahoroszkóp kalkulátor Baba neme kalkulátor Baba vércsoport kalkulátor